یون یاب

یون یاب

یون یاب

یون یاب چیست ؟ کارایی این دستگاه به صورت است ؟ مکان های مناسب برای استفاده از آن کجاست ؟ در چه مواقعی یک یون یاب به کار می آید ؟ تفاوت آن با فلزیاب در چیست ؟ اگر این سوالات برای شما هم پیش آمده و می خواهید به پاسخ آنها برسید ، با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی کامل این دستگاه و ویژگی های آن بپردازیم .

یون چیست؟

پیش از پاسخ به سوالات درباره یون یاب ، ابتدا باید بدانیم که یون دقیقا چه چیزی است ؟ یون به اتم یا مولکول‌هایی گفته می‌شود که بار الکتریکی اضافه یا کم داشته باشند و این بار می‌تواند منفی یا مثبت باشد. نابرابری تعداد کل الکترون‌ ها و پروتون‌ ها ، در یک اتم یا مولکول ، به آن بار خالص مثبت یا بار خالص منفی الکتریکی می‌دهد . در نتیجه اتمی که تعداد الکترون و پروتون هایش باهم مساوی نباشد ، بار مثبت یا منفی دارد و یک یون تلقی می شود . ترکیب های یونی در مکان های متفاوت یافت می شوند . از ساده ترین این ترکیبات می توان به آب نمک اشاره کرد . برخی از این ترکیبات می توانند اسیدی باشند . در نتیجه نباید محافظت نشده لمس شوند . تمامی فلزات یون دار هستند و کاتیون یا آنیون هستند .

یون یاب چیست ؟

در باب این پرسش ، می توان گفت دستگاهی که می تواند فلزات را از طریق یون های حاصل از آنها شناسایی و تفکیک کند ، یون یاب نامید می شود . فرد کاوشگر می تواند در زمین فلزیابی ، تمام مکان هایی که احتمال ساطع شدن یون در آنها وجود دارد را بررسی کند مانند درز سنگ ها ، هواکش ، ورودی تونل با غار و غیره . درواقع این سیستم قادر به تعیین محل دقیق اهداف یونیزه شده نمی باشد . هرچند می تواند شما را از وجود دفینه در یک مکان مطمئن کند .
آیا یون یاب به تنهایی برای پیدا کردن طلا کافیست ؟ در حالت کلی یون یاب دستگاهیست که جزو سیستم های مکمل به حساب می رود . این به این معناست که یون یاب می تواند در کنار یک دستگاه گنج یابی برای شناسایی بهتر و طلایابی دقیق تر به کار برود . برای بررسی بهتر می توان از ابزارات دیگری مانند اسکنر تصویری ، ردیاب جیوه ای یا ردیاب آنتنی ، نقطه زن و غیره استفاده کرد .

یون یاب چگونه کار می کند؟

دستگاه یون‌ یاب یکی از تکنولوژی های پیشرفته ای است که جهت شناسایی و تحلیل یون‌ها و عنصر ‌های متفاوت در نمونه‌های مختلف ، مورد استفاده قرار می‌گیرد . این سیستم در واقع از فناوری تجزیه‌ طیف ‌سنجی جرمی بهره می برد . در این روش ، نمونه مورد نظر با استفاده از یک سری تکنیک ها پیش‌آماده شده و سپس به دستگاه یون‌یاب داده می شود .
دستگاه یون‌ یاب با بهره گیری از الکترودهای باردار ، یون‌های موجود در نمونه را از جسم فلزی جدا می کند و با قابلیت تجزیه‌ طیف ‌سنجی جرمی، این یون‌ها را تحلیل می‌کند . سیستم یون یاب حتی قادر است تا نوع و تعداد المان ‌های موجود در نمونه را مشخص کرده و اطلاعاتی درباره میزان و نوع فلزات و یون ‌های موجود در نمونه را نیز فراهم کند .

دستگاه یون یاب چه کاربردی دارد ؟

با استفاده از این سیستم پیشرفته می توان میزان وجود فلزاتی همانند طلا و نقره در خاک را تشخیص داد . زیرا طلا و قره هردو از فلزاتی هستند که با گذشت زمان در زیر خاک ، یونیزه می شوند و از همین طریق ، توسط ردیاب یونی به طور کامل تشخیص داده می شوند . در نتیجه حجم و مدت ماندگاری فلزات در زیر خاک در تشخیص آنها موثر است . وقتی بدانید در چه منطقه ای طلا وجود دارد ، از دیدگاه زمانی جلو می افتید زیرا دیگر وقتتان با کاوش در خاکی که دارای فلز نیست تلف نمی شود . از این تکنولوژی می توان هنگام رانندگی با اتومبیل و یا استفاده از موتور سیکلت نیز بهره گرفت .
مانند هر فیلد کاری دیگری ، کار با یون یاب هم نیاز به مهارت دارد . در نتیجه باید پیش از فلزیابی ، به تمرین با دستگاه بپردازید تا مسائل را تجربی بیاموزید . البته در صورت خرید از شرکت اهورا فلزیاب ، به صورت کامل و رایگان توسط کارشناس متخصص آموزش می بینید .

آیا دستگاه یون یاب در محیط مرطوب یا زیر آب هم کاربرد دارد ؟

در حالت کلی این دستگاه در محیط های مرطوب ، کارایی ندارد . زیرا سیستم آن با خطا و نویز مواجه می شود و در صورت امتحان متوجه می شوید که تشخیص سیستم با غلط همراه هست . دلیل این قضیه ،=این است که آب به تنهاای با تریکب شدن با بسیاری از مواد تبدیل به یک ترکیب یون می شود . به طور مثال در زیر دریا که تمام فضا را آب نمک تشکیل می دهد ، فضا تماما یونی است . در این صورت چگونه یک یون یاب می تواند فلزات را از یون آنها تشخیص دهد وقتی در یک ترکیب یونی قرار دارد ؟ در نتیجه به هیچ عنوان چنین دستگاهی در زیر آب یا محیط های مرطوب کاربردی ندارد و حتی احتمال خرابی دستگاه در زیر آب وجود دارد . توجه داشته باشید که هرگونه تبلیغ در مورد آن نیز کاملا دروغ است .

تفاوت دستگاه یون یاب و دستگاه فلزیاب در چه چیزی است ؟

یون یاب ها و فلزیاب ها هر دو ابزارتی بسیار مفید برای شناسایی فلزات هستند ، اما با توجه به شیوه کارکرد کلی آن ‌ها ، دارای تفاوت‌ های مهمی نیز می باشند .

  1. شیوه کارکرد : دستگاه فلزیاب برای شناسایی فلزات از تکنولوژی تغییر دادن میدان مغناطیسی و همچنین تشدید الکتریکی استفاده می‌کند، در حالی که دستگاه یون‌یاب از فناوری تشدید الکتریکی و الکترولیزر برای شناسایی فلزات استفاده می کند .
  2. عمق تشخیص : دستگاه فلزیاب معمولاً برای شناسایی فلزات در اعماق بسیار کمتری نسبت به دستگاه یون‌ یاب قابل استفاده است .
    نوع فلزات : از دستگاه فلزیاب اغلب برای شناسایی فلزاتی مانند آهن ، طلا ، نقره و برنج استفاده می گردد ، در حالی که دستگاه یون‌یاب می‌تواند فلزاتی مانند آهن ، مس ، نیکل و آلومینیوم را شناسایی کند .
  3. توانایی تفکیک فلزات : دستگاه یون‌یاب با قابلیت تفکیک بیشتری در بین فلزات متفاوت عمل می‌کند . همچنین این دستگاه می‌تواند فلزات را با دقتی بیشتر شناسایی کند . این در حالیست که یک فلزیاب فلزات را با دقتی پایین تر تشخیص می‌دهد .
  4. مبلغ : دستگاه یون یاب به طور کلی از فلزیاب گران تر است زیرا دارای فناوری پیشرفته تری نیز می باشد . بنابراین، برای انتخاب بین دستگاه یون‌یاب و فلزیاب باید از مواردی مانند نوع فلز هدف ، مکان کاوش و عمق دفینه ها اطلاعات کافی داشته باشید . و سپس با توجه به این موارد گزینه مناسب خود را انتخاب نمایید .

 

سخن پایانی

 

جهت آگاهی از قیمت معمول و مبلغ واقعی هر محصول ، می توانید در بازار طلایابی و فلزیابی تحقیق نموده و با گشت و گذار در سایت های شرکت های معتبر ، از این اطلاعات مطلع شوید . هرچند از آن جا که این کار آن قدر که به نظر می آید آسان نبوده و نیاز به زمان زیادی دارد ، می توانید از گزینه ای آسان تر استفاده کنید .

مشاوران ارشد شرکت ما آماده خدمت رسانی همه جانبه با پاسخ گویی به هر پرسش شما به صورت حضوری ، تلفنی یا مجازی در زمینه قیمت های اصلی هر دستگاه فلزیاب و بقیه موارد به صورت رایگان می باشند .

شرکت ما مناسب ترین و موثرترین دستگاه ها را از میان تمام تکنولوژی ها و برند های فلزیاب موجود در بازار به شما برای رسیدن به مقصود اصلی خودتان معرفی می نماید و همچنین زمین مناسب برای آزمایش دستگاه در اختیارتان می گذارد تا شما به دست خود هم در زمین و هم در عمق خاک ، سیستم این دستگاه را تست نمایید و همچنین با کارایی آن به طور کامل آشنا گردید .

 

ارسال دیدگاه