اسکنر گرادیومتر
در میان انبوهی از تنوع در میان دستگاه های فلزیابی ، هر کدام قابلیت خاص خود را دارند . در اکثر مواقع و به طور غالب ، نمی توان مشخص کرد که یک فلزیاب ، مهم ترین بین همه آنها است . زیرا هر دستگاهی توانایی مختص خود را دارد . به طور مثال در مکانی که باید از یک شعاع زن جهت ردیابی منطقه بهره گرفت ، یک پین پوینتر نمی تواند مفید باشد . زیرا این دستگاه به خودی خود قابلیت های تاثیر گذار خود را دارد که صرفا در چنین موقعیتی موثر جلوه نمی کنند . اسکنر گرادیومتر یکی از این دستگاه ها می باشد .
اسکنر چیست ؟
در کل اسکنر یک دستگاه مغناطیس سنج است که با سیستم اختصاصی برای تشخیص فضاهای خالی زیر زمین و خاک همانند راهرو ، قبر و تونل ها و دیگر دفینه های ارزشمند ، مورد استفاده قرار میگیرد .
اطلاعات دریافتی از برنامه ریزی سیستماتیک یک اسکنر از دو راه قابل شناسایی می باشد .
اولی هشدار صدای بوق است . صدای هشدار بوق حفره ها را از دیگر فلزات تفکیک می کند . مورد دیگر ، ایجاد یک اسکن سه بعدی (3D) بر روی برنامه فلزیابی ( Visualizer ) است که یک تصویر سه بعدی از محل اسکن در اختیار اپراتور قرار میدهد .
این تصویر می تواند در لپتاپ یا یک مانیتور نمایان شود . با بهره گیری از این قابلیت ، شخص قادر به مشاهده اجسام درون زمین می باشد .
اسکنر گرادیومتر چیست ؟
در واقع از ابزارات مغناطیسسنجی در زمینههای مختلفی بهره گرفته می شود .
مثلا می توان گفت در باستان شناسی از دستگاه های مغناطیس سنج جهت شناسایی مزار ها و قبر های مدفون حاوی مصنوعات فلزی ، یافتن سازه های قدیمی زیر سطح خاک ، دفینه های با ارزش همانند طلا و غیره استفاده مطلوبی می شود .
یا در کاربردهای نظامی از مغناطیسسنج برای شناسایی مخازن ، مین ها و درام های سوخت استفاده میشود .
به طور مثال برای کشف انشعابات غیر قانونی گاز ، آب و برق ، نقشه برداری ها از تأسیسات شهری مانند مسیر لولههای گاز ، آب ، منهولها و دیگر اشیا در زیر خاک در صنعت معدن و بسیاری از زمینه های علمی دیگر ، ناهنجاری های مغناطیسی را با مغناطیس سنج ها اندازهگیری می شود .
در جهان ابزارهای اندازه گیری میدان مغناطیسی ، دو اصطلاح رایج وجود دارند که بسیار معروف هستند .
- دستگاه مگنتومتر
- دستگاه گرادیومتر
اسکنر مگنومتر و گرادیومتر
گرادیومتر ها در حالت کلی حاصل پیشرفت در صنعت کاوش مغناطیس سنجی هستند و بر خلاف مگنتومتر های ابتدایی که صرفا مشمول یک سنسور بودند .
در هنگام ساخت گرادیومتر از دو یا چند سنسور بهره می گیرند . بر خلاف تصور عموم ، این دستگاه ها بجای اندازه گیری شدت میدان مغناطیسی ، در واقع تغییرات میدان مغناطیسی در یک نقطه را ثبت می نمایند .
به عبارت دیگر در این روش ، در یک پراب لوله ای شکل با ارتفاع حدودی 1 متر ، یک یا چند سنسور در پایین پراب و یک یا چند سنسور در بالای پراب با فاصله نیم متر تا 80 سانت از یکدیگر قرار می گیرند .
سنسور های اسکنر گرادیومتر
همانطور که محظور شدید ، در بالا و پایین اسکنر گرادیومتر ، سنسور های مختلفی وجود دارند . این سنسور ها قاعدتا باید در بالا و پایین اسکنر باشند .
وظیفهی سنسورهای بالایی ، کشف و حذف میدان های محیطی و مزاحم موجود در بالای سطح خاک می باشد . در کنار آن وظیفه سنسور های پایینی تمرکز روی میدان زیر سطح زمین و کشف اهداف عمیق است .
در واقع این سنسور های بالایی هستند که این امکان را به اپراتور میدهند . به این منظور که متوجه شوند کدام میدان مغناطیسی از زیر سطح خاک منتشر می شود تا بدین طریق آن را شناسایی کنند و کاربر متوجه شود .
همچنین این را مشخص کنند که کدام میدان مربوط به محیط پیرامون است در نتیجه خطای اپراتوری بسیار کم میشود . به طور مثال ، گرادیومترها نسبت به مگنومتر ها ، حساسیت بسیار کمتری به املاح و ذرات معدنی دارند . در نتیجه اپراتور های فلزیابی با استفاده از این دستگاه ها کمتر دچار اشتباه می شوند .
معنی و مفهوم اسکنر مگنومتر
اسکنر مگنتومتر در واقع همان مغناطیس سنج ابتدایی است . این نوع از اسکنر ها ساده ترین و عمومی ترین مدل تکنولوژی اندازهگیری میدان مغناطیسی هستند .
به طور کلی آنها متشکل از یک سنسور هستند . این ابزارات ، شدت میدان مغناطیسی موجود در یک منطقه و یک نقطه را اندازهگیری میکنند . کاری که اسکنر گرادیومتر قادر به انجام آن نیست .
پس از تولید و توزیع این اسکنر ها ، در درازمدت و با استفاده از ابزارات مگنومتری به خصوص در محیط هایی با بافت شهری ، مشکلی برجسته پدید آمد . این مشکل در واقع بهم خوردن تمرکز مغناطیس سنج ها از سنجش میدان های زیر سطح خاک بر اثر وجود میدان های فرکانسی مزاحم در مناطق محاطی اطراف بود .
در دیگر سخن ، در مناطقی که قرار است سنجش مغناطیسی انجام شود . اگر در محاط آن محدوده با دکل های برق ، مخابرات ، فلزات سطحی و غیره مواجه شویم ، ابزارات مغناطیس سنجی بجای محاسبه میدان های واقعی در زیر سطح خاک ، تحت تاثیر میدان های مغناطیسی تقلبی و فرکانس های کاذب و آلودگیهای ایجاد شده .
روی سطح زمین توسط موارد مذکور قرار گرفته و اشتباهات محاسباتی بسیاری به وجود میآید . حتی احتمال دارد یک هدفی که در عمق خاک وجود دارد ، در اثر این آلودگی ها از چشم مغناطیس سنج ها دور بماند . در نهایت برای رفع این مشکل، گرادیومتر ساخته شدند .
سخن پایانی
به منظور آگاهی از شاخص قیمت واقعی هر دستگاه ، می توانید در بازار طلایابی و فلزیابی تحقیق نموده و با گشت و گذار در سایت های شرکت های معتبر ، از این اطلاعات آگاه شوید . هرچند از آن جا که این کار آن طوری که به نظر می آید سهولت نداشته و نیاز به صرف زمان زیادی دارد ، می توانید از گزینه ای راحت تر بهره ببرید .
مشاوران ارشد شرکت ما همه روزه در تمام ساعات شبانه روز پاسخگو و آماده خدمت رسانی همه جانبه به هر پرسش شما به صورت حضوری ، تلفنی یا مجازی در زمینه قیمت های اصلی هر دستگاه فلزیاب و بقیه موارد به صورت رایگان می باشند .
شرکت ما مناسب ترین و موثرترین دستگاه ها را از میان تمام تکنولوژی ها و برند های فلزیاب موجود در بازار به شما برای رسیدن به مقصود اصلی خودتان معرفی می نماید و همچنین زمین مناسب برای آزمایش دستگاه در اختیارتان می گذارد تا شما به دست خود هم در زمین و هم در عمق خاک ، سیستم این دستگاه را تست نمایید و همچنین با کارایی آن به طور کامل آشنا گردید .
برای مشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
شماره تماس جهت مشاوره :
مهندس پاکزاد 09124140052
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.